Foto: Anne Mortensen / Grafik: Malene Hald

OPLEV GULD!

19-20/8 - Big Bang Festival, Amager

23/8 - Skoleforestilling, Tåstrup

25/8 - Herning Operafestival

26/8 - Schubertiaden, Roskilde


GULD! ER STØTTET AF

GULD!

Om forestillingen

Hovedkarakteren Jacob og hans familie bor tæt på havet under et gammelt træ. En dag fanger Jacob en helt særlig fisk. Den kigger på ham med sine store øjne og bønfalder ham: “Smid mig tilbage i vandet, og jeg skal opfylde dine ønsker.” Jacob sætter fisken ud i vandet igen, og fisken gør, som den lovede. Men for hvert ønske, der går i opfyldelse, vil Jacob og hans familie bare have mere… og mere vil have mere. Indtil fisken pludselig ser helt svag og bleg ud. Og er det ikke også som om, havet bliver mere og mere oprørt?

Værket ‘Guld!’ er skabt af den hollandske komponist Leonard Evers og librettist Flora Verbrugge tilbage i 2012. De blev inspireret af Brødrene Grimms eventyr om Fiskeren og hans kone og satte tekst og musik i en nutidig kontekst.

 

Musikken er skabt for en slagtøjsspiller og en klassisk sanger. I forestillingen skal vi opleve hvordan slagtøj af alverdens slags og stemmer kan forvandle sig til både Jacob og hans familie, fisken, havet og verden omkring dem.

 


MEDVIRKENDE

Mezzo sopran:

Anna Caroline Olesen 


Slagtøjsspiller:

Ying-Hsueh Chen


Musik

Leonard Evers


Libretto

Flora Verbrugge

(oversat til dansk af Selma Mongelard)


Instruktion

Selma Mongelard


Scenografi

Johanna Aresvik


Producent

Trine Heide

ANMELDELSER

STÆRKT
MUSIKALSK MATCH


Både dramatiker og komponist har gjort et godt stykke arbejde, og både iscenesættelse og de medvirkende yder værket fuld retfærdighed. Især fordi Anne Caroline Olesen og Ying-Hsueh Chen er et stærkt musikalsk og klangligt match.Teateravisen.dk

- Randi K. Pedersen

KUBE_GULD-18
KUBE_GULD-23
KUBE_GULD-30
KUBE_GULD-37
KUBE_GULD-2
KUBE_GULD-21
KUBE_GULD-15
KUBE_GULD-13
KUBE_GULD-12