Fotograf: Sif Bang Mikkelsen


INFO

Musik: Philip Venables

Libretto: Ted Huffman

 

Sopran: Katinka Fogh Vindelev

Baryton: David Kragh Danving

Cello: Marie Louise Lind, Kirstine Elise Pedersen, Marta Gudmundsdottir, Mihai Fagarasan


Musikalsk ledelse: Ian Ryan 

Instruktør: Selma Mongelard

Lysdesign: Malte Hauge

Lyddesign: Tommy Kamp Vestergaard

Producent: Trine Heide


SPILLEPERIODE

17-18/8 - Aalborg Operafestival 

25-26/8 - Hippodromen, Folketeatret

 

Forestillingen er støttet af:

Statens Kunstfond, 15. Juni Fonden, Wilhelm Hansen Fonden, Augustinus Fonden, Knud Højgaards Fond, Axel Muusfeldts Fond, Lemvigh-Müller Fonden, Dansk Skuespillerforbund, Hoffmann og Husmans Fond, Københavns Kommunes Scenekunstudvalg m.fl. 

DENIS & KATYA

Operainstruktør Selma Mongelard og kreativ producent Trine Heide, som har drevet operakompagniet Kind Of Opera sammen siden 2020, glæder sig over endelig at kunne bringe denne succeshistorie om nyskrevet opera i international klasse til Danmark. Tag med en mezzosopran, en baryton og fire cellister ind i en verden fra en russisk provinsby, hvor helt almindelige gymnasieelever, navigerer de helt samme dilemmaer, som alle andre… og så alligevel ikke.

 

”I Kind Of Opera arbejder vi med at bringe international ny-opera til Danmark. Vi har herhjemme, så længe jeg har gebærdet mig i branchen, haft alt, alt for lidt blik for, hvilke nye værker, der bliver skrevet i udlandet, og hvilke nye internationale komponister, der viser vejen frem for operagenren. At præsentere ny opera fra udlandet, som allerede har vist sit ’værd’ er enormt vigtigt, hvis vi i Danmark vil være i front, hvad angår nyskrevet opera og vil sikre fremtiden for klassisk musik generelt. Derudover er der et kæmpe potentiale for at udvikle en ny generation af opera-fans, hvis vi kan præsentere ny opera, hvor komponist og librettist bare virkelig har knækket koden til, hvordan genren kan bidrage til historiefortællingen om moderne karakterer og tematikker!” Udtaler Selma Mongelard

 

Denis & Katya er en sand historie om to russiske teenagere. I 2016 flygter Denis og Katya sammen, fordi de er blevet forbudt at se hinanden. Deres liv ender brat tre dage efter, hvor de bliver fundet døde af russiske specialstyrke-soldater. Oplev Danmarkspremieren på en helt unik kammeropera, som på dokumentarisk vis skildrer dette unge pars sidste dage, som ender i en tragisk krydsning mellem Romeo/Julie og Bonnie/Clyde. Begivenheden fangede verdenspressens opmærksomhed i 2016, da parret livestreamede deres sidste dage, og mange fulgte med og kommenterede. Nu står dette online spor tilbage, som et spøgelseslignende vidne om deres alt for korte liv.

 

Philip Venables og Ted Huffmann (komponist og librettist) fik med denne kammeropera cementeret sig selv som en operaduo, der kan og vil give nyskrevet opera en lysende fremtid. Denis og Katya er nu sat op i mange lande rundt om i Europa og i USA, og premiererne ser ikke ud til at stoppe foreløbig. Kender man bare lidt raten af genopførsler for nyskrevet opera, så ved man at dette er helt og aldeles usædvanligt.

 

Midt i en international krise, hvor Rusland spiller rollen som den ultimative skurk perfekt, er denne forestilling et unikt og vigtigt indblik i helt almindelige, unge russeres liv, i en lille provinsby. Lang fra storpolitik og krigsførelse. Dette operaværk har udødeliggjort Denis og Katya, og deres tragiske skæbner.