Fotograf: Trine Heide


INFO

Medvirkende

Freja Højland Høj, sopran

Yngvild Ruud, cembalo

Clara Glasdam, violin

Adam Grauman, gambe

 

Kind Of Opera

Selma Mongelard, instruktør

Trine Heide, kreativ producent


Projektet er skabt i samarbejde med SMK Fridays og støttet af Zonta København 1 og Solistforeningen af 1921. 
VIDUNDERBARNET FRA VERSAILLES

Oplev lyden af fransk barok når Kind Of Opera opfører mini-operaen ’Judith’, skrevet af komponisten Elisabeth Jacquet de la Guerre i 1708.

 

Guldkanter, spejlsal, teater og sirligt klippede hække – livet på Versailles hos Solkongen har været overdådigt, men også et midtpunkt for udviklingen af fransk musik og især opera.  Elisabeth Jacquet de la Guerre var et vidunderbarn, der både komponerede, spillede og sang. Som bare femårig blev hun opdaget af Solkongen og tilbudt videre musikalsk uddannelse ved hoffet på Versailles. Jacquet de la Guerre var en kvinde, der brød med tidens normer og gennem sin musik skrev hun stærke kvindelige fortællinger frem. Et eksempel er fortællingen om Judith, som opføres til SMK Fridays.

 

Historien er baseret på den bibelske fortælling om Judith, der befrier sin by med kvindelist og viljekraft, ved at halshugge hærføreren Holofernes en sen nat. Judith tager sagen i egen hånd

Historien er ofte portrætteret i kunsthistorien, særligt i barokken – og denne aften kan man opleve den i levende musikalske billeder.

 

 

Hør lyden af en af musikhistoriens mest markante kvindelige komponister og drøm dig tilbage til Solkongens Hof ved Versailles, når tonerne klinger fra cembalo, violin, gambe og sopransangerinde.