Fotograf: Anne Mortensen


Medvirkende:

Sopran / Signe Sneh Durholm

Pianist / Kristoffer Hyldig

 

Kunstnerisk hold:

Instruktør / Selma Mongelard

Fortællende forsker / Nila Parly

Producent / Trine Heide

 

Koncept og produktion:
Kind Of Opera X Grasp Festival
x Schubertselskabet

 

Varighed 20-25 min.

 

Projektet er støttet af Roskilde Kommune – udviklingspuljen for Alle Tiders Musikby, Nordea-fonden, og William Demant Fonden.

DROP DEAD DIVA

Hvorfor skal kvinden altid dø til sidst? Det er dét spørgsmål, der har været udgangspunktet for en ny opera-performance, en krydsning mellem podcast og live opera. Vi skal møde tre af operaens allerstørste kvindelige protagonister. Tre karakterer hvis livshistorier alle ender samme sted: i døden. Hvem er disse kvinder? Og hvad er dødsarien for en størrelse? Er det okay, at leve sig ind i karaktererne, og lade sig forløse når man som publikum røres af smerten over deres dødsfald? Er de ofre for patriarkatet eller er de operaens ultimative matriarker? Med høretelefoner, på under åben himmel, bevæger vi os sammen med en operasangerinde gennem et univers, hvor lyden af hendes stemme blander sig med operaernes musikalske lydspor.

 

”Det har føltes som en nødvendighed, at skabe en performance, som tager fat i operaens kvinder. Man kan måske kalde det operaens akilleshæl; at de kvindelige hovedpersoner i klassikerne altid dør til sidst. Det passer simpelthen ikke ind i vores moderne idé om kvinden, som en heltinde, der både kan blæse og have mel i munden. Så hvad stiller vi op med Carmen, Violetta, Mimi, Isolde, Aida og alle de andre? For mig har det været vigtigt at gå til emnet åbenhjertet uden på forhånd at have bestemt mig for, hvad der var rigtigt og forkert. I arbejdet med denne performance er min kærlighed til disse kvinder og deres tragiske skæbner kun vokset.” - Instruktør Selma Mongelard

 

DROP DEAD DIVA er et udviklingsprojekt, som undersøger mulighederne for at bringe operaen ud af elfenbenstårnet gennem teknologien kendt fra Silent Disco. Målet er at slippe operasangerne fri på nye steder og lade dem undersøge operaens allermest påtrængende spørgsmål. Med dette udviklingsprojekt tager vi første skridt hen imod drømmen om at skabe operaoplevelser, hvor publikum oplever sangerne helt tæt på i helt nye omgivelser, uden at miste suset fra den store orkesterlyd.

IMG_6754
IMG_6716
IMG_6703
IMG_6707
IMG_6700
IMG_6682
IMG_6669
Diva_1_foto
Diva_13