Fotograf: Anne Mortensen

Kind Of Operas bestyrelse består af


Kulturjournalist

Lise Præstgaard


Direktør for Design Museum Danmark

Anne Louise Sommer


Ekspert i digital kultur og debattør

Katrine K. Pedersen


Om os

Kind Of Opera vil udvikle fremtidens operaklassikere ved at fortælle vor tids historier. Vi flytter perspektivet væk fra konger, store slag og stormfulde forelskelser og ned i privatsfæren, hverdagen, familielivet og indre kampe hos mennesker, vi kan spejle os i. Vores værker sigter mod at give publikum indsigt og empati for verdner og perspektiver, som de ikke regnede med at møde i operagenren.  

 

Kind Of Opera er et kompagni, der udfordrer rammerne for opera og klassisk musik gennem vedkommende, innovative koncepter og iscenesættelser. Kompagniet arbejder for at bringe internationale nyklassikeren til Danmark og være med til at udvikle operascenen for et nyt og yngre publikum. Vi tror på, at den relevante opera ligger i spændingsfeltet mellem godt musikdramatisk håndværk, den gode historie og en kollektiv iscenesættelsesmetode, som giver troværdige karakterer. 

 

Med innovative, iscenesatte produktioner henvender Kind Of Opera sig ikke bare til operaens næste publikumsgeneration i Danmark, men søger mod samarbejder på tværs i hele Norden, med målet om at opføre internationale nyskrevne operasuccesser og nutidig kammeropera af højeste kvalitet på scenerne – de etablerede og de alternative.  Kind Of Opera er i øjeblikket i en udviklingsfase, hvor vi arbejder med organisationens udformning og måder at skabe indhold på. Visionen for kompagniet er fortsat at skabe og præsentere opera og klassisk musik i nye formater og rammer. I denne periode vil Kind Of Opera blive tegnet af Trine Heide som kunstnerisk leder.Produktioner

Orfeus (2021)/ Den Fynske Opera

Stalheim (2021) / Collage Festival

Guld! – en opera for børn (2022)/ KU.BE og turné
When I am alone – pop-up performances (2022) / Frederiksberg Festspil
Drop Dead Diva – headphone opera (2022) / GRASP Festival

Vidunderbarnet fra Versailles – iscenesat kantate(2023) / SMK FRIDAYS

DENIS & KATYA (2023) / Aalborg Operafestival + Folketeatret